Kale & Roasted Squash Salad with Maple Vinaigrette

Sałatka z jarmużem i pieczonym kabaczkiem z winegretem klonowym

Porcje

4-6

Czas przygotowania

10 minut

Czas gotowania

35 minut

"Jesienny targ rolniczy to kolorowy widok, z pomarańczowymi, zielonymi i żółtymi kabaczkami ułożonymi obok fioletowego i zielonego jarmużu. Wykorzystaj oba superfoods w tej sałatce, w której lekko chrupiący jarmuż jest wysadzany delikatnymi kabaczkami i skropiony pikantno-słodkim winegretem. Jest to sałatka, która jest równie pyszna następnego dnia, a nawet dzień później. Rodzynki można zastąpić dowolnymi suszonymi owocami".


Przepis pochodzi ze strony #EATMEATLESS: Good for Animals, the Earth & All przez Instytut Jane Goodall. ©2021. Opublikowana przez Insight Editions. Przepis autorstwa Robin Asbell. Zdjęcia autorstwa Erin Scott.

Powrót do bloga